maandag 16 juni 2014

Opkikker .. zelfgemaakte kruidenbouillon

Een heerlijk kruidenbouillonnetje maak je simpel zelf, zonder toegevoegde smaakversterkers.
Omdat ik zelf een droogoven bezit, heb ik de meeste ingrediƫnten gewoon in mijn kruidenkastje staan.


3 lepels zeezout
3 lepels gedroogde wortel
3 lepels gedroogde wortelloof
3 lepels gedroogde ui
3 lepels gedroogde lavas
3 lepels gedroogde selderijblad
1 lepel gedroogde champignons
1 lepel gedroogde (gemalen) korianderzaad
1 lepel venkelzaad
1 lepel vierkleuren peperkorrels
1/2 lepel gedroogde tijm
1/2 gedroogde rozemarijn
beetje gedroogde Spaanse peper

Meng en vermaal alles goed in de keukenmachine en klaar is je bouillonpoeder.
In een goed gesloten bus en donker bewaard blijft de smaak heel lang bewaard.

Voor een beker bouillon 1 theelepel van het mengsel overgieten met (bijna) kokend water.

In soepen en sausen naar smaak toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten