maandag 22 juni 2015

Kruidenbouillon met verse groenten

voor een flinke jampot:

3 eetlepels korianderzaad
1 eetlepel venkelzaad
1 eetlepel peperkorrels
1 eetlepel gemalen piment
750 gram ui
125 gram prei
500 gram wortel
250 gram bleekselderij
250 gram venkel
1 bol knoflook
bosje tijm
takjes rozemarijn
bosje peterselie/bieslook
bosje selderij
50 gram gedroogde paddenstoelen
100 gram zout

Maal de specerijen, was en snijd de groenten en kruiden fijn. Doe alles bij elkaar en maal dit met behulp van staafmixer of andere keukenhulp tot een fijne pulp.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel gelijkmatig de pulp hierover.

Zet 1 uur in de oven op 100 graden, met de ovendeur gesloten. Laat 3 tot 5 uur staan in de oven met de deur op een kiertje (de oven blijft aan staan), Schep het mengsel af en toe om.

Is het mengsel geheel droog, dan kan het in een blender tot poeder gemalen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten