zaterdag 27 juli 2013

Anijssiroop

Gisteren heb ik mijn anijssiroop gezeefd en in flessen gegoten. Ik ben benieuwd hoe die straks als de limonade koud geworden is, zal smaken.

Ingrediënten:

1 citroen
60 gram steranijs
1 pijpje kaneel
2,25 liter water
1,5 kilogram geleisuiker

Benodigdheden:

3 liter (weck)pot
3 1-literflessen

Bereiding:

Schil de citroen en verwijder het wit van de binnenkant van de schil. Breng het water met geleisuiker aan de kook en laat dit mengsel flink koken. Schenk de siroop in de goed schoongemaakte weckpot en voeg de steranijs, kaneel en citroenschil toe.
Pot sluiten en twee weken op een koele plek laten staan.
Zeef na die twee weken de siroop en schenk ze in de goed schoongemaakte flessen.

Leng eens een scheut anijssiroop aan met een scheutje spa en een paar blokjes ijs voor een alcoholvrije Pernod of Ouzo.

De siroop is maximaal één jaar houdbaar.

Van deze siroop heb ik limonade gemaakt, 400ml siroop met toevoeging van 1,1 liter water (in een grote anderhalve literfles).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten