maandag 8 juli 2013

Muntsiroop


Muntsiroop

De muntsiroop wordt gemaakt in twee dagen. Ik maak voorlopig even 1 liter, eerst kijken hoe het gaat smaken. Als alles goed gaat, dan maak ik meer, tenslotte heb ik genoeg en ook nog verschillende soorten munt in de tuin staan.

Ingrediƫnten:
2 handen vol muntblaadjes
1 liter water
1 citroen
0,5 kg suiker
 
De munt even vlug wassen en overgieten met 1 liter water.
De citroen schillen en in kleine stukjes snijden. Die citroen zorgt voor een intensere smaak.
Alles even aan de kook brengen, een deksel op de pan doen en een nacht laten staan.
Doe dan alles door een neteldoek en wring de munt massa goed uit.
Neem een liter vocht en kook op met 0,5 kg suiker.
Neem de pot van het vuur als het gaat bubbelen.
Giet je goed uitgespoelde bokaaltjes boordevol. Draai het schroefdeksel erop en laat omgekeerd afkoelen. Op die manier sluiten de potjes zich hermetisch. Je kan ze een jaar of langer bewaren.

Eens een potje open, moet je de siroop wel op gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten