zaterdag 27 juli 2013

Pastasaus (maken en bewaren)

Ingrediënten:

- het binnenste met zaadjes van 5 kilo pruim of romatomaten
- drie uien, grof gesneden
- drie teentjes knoflook, gesnipperd
- spaans pepertje, klein gesneden met zaadjes
- drie eetlepels suiker
- kruiden als oregano, rozemarijn, peterselie, basilicum, bruschetta
- peper, zout
- 100 ml olijfolie

Bereiding:

Olie verhitten en daarin de uien en de knoflook licht bakken.
Alle overige ingrediënten toevoegen en de saus laten indikken.
Op smaak brengen met peper en zout.
De saus pureren met de staafmixer

Bewaren:

Vijf potjes met goed sluitende deksel uitkoken. (De potjes met water in de magnetron en de deksels in een klein steelpannetje)
De saus zo heet mogelijk in de potjes gieten en deze sluiten.
Tot slot de gesloten potjes saus nog 20 minuten koken in een grote pan met water.
Dit zorgt ervoor dat de inhoud gesteriliseerd wordt.

De potjes zijn maximaal een jaar houdbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten